dimarts, 5 d’abril del 2011

TREBALL I FERMESA.

Taules, i tinter, grecs, d'escriptura.



La Ma. Àngels Anglada, per boca de la Glauca, ens comenta la dificultat de l'escriptura;
       "No, aquest darrer vers- ho heu observat- té massa lletres d'igual so, me'n adona de seguida l'hauré de modificar. Agafaré les tauletes cobertes d'olorosa cera de les nostres abelles i faré treballar el punxó fins que em quedi tan armoniós com les muses es mereixen. Ja sé, però allò que vull escriure-hi, i amb quin ritme. Només em caldrà esforçar-me per donar a la canço una forma perfecta, la més escaient, com sempre m'hi aplicat, d'ença que era gairebé un infant."


Punxons i tinter, grecs, d'escriptura.

 Ens ve a dir que tot treball ben fet, necesita el seu temps, l'improvisació no acostuma a donar bons resultats, se requereix voluntat d'estudi, i exigeix constància i esforç.
    Primer s'ha de tenir l'idea del que es vol fer, i on se vol arribar, després buscar els medis adients per aplicar-los, sense estalviar esforç i ser constant, i perseverar.
   I si no s'aconsegueix el que es desitja, amb humilitat, saber reconèixer, en que s'ha fallat, i procurar posar-li-hi  esment, acceptant les nostres pròpies limitacions personals.
   I no defallir davant el primer fracàs, i tenir el convenciment que amb les equivocacions i contratemps, que inevitablement es presentaran, ens proporcionen una bona experiència, que ens ajudarà, a millorar en el futur.

   Una sabia dita popular diu; Millor, que quant vingui l'inspiració, et trobi treballant.



Núria Vergés.

1 comentari:

  1. Molt bona la teva reflexió sobre la feina ben feta i el treball, crec com tu que l’excel•lència d’una feina té un tret d’identitat que és l’esforç. La dita que conclou el tex, sàviament expressa aquest pensament.
    Raimunda

    ResponElimina